wedstrijden

MyLaps tel-installatie

ERC Swalmen is ook in bezit van een eigen installatie voor rondetelling. De installaties van MyLaps worden overal ter wereld gebruikt, en niet alleen voor R/C racing. Ook in b.v. de Formule 1, schaatssport of marathons wordt deze (in iets andere uitvoering) gebruikt. De installatie bestaat uit:

  • RCM ronde-tel software, draaiend op een laptop
  • RC3 decoder, deze stuurt het opgepikte signaal naar de laptop/software
  • detectielus
  • transponder (elke rijder heeft een unieke transponder in z’n auto)

Zodra een auto over de detectielus rijdt, zal de lus dit unieke signaal oppakken en naar de decoder sturen. Deze stuurt de juiste informatie naar de RCM ronde-tel software op de PC.

Helaas werken niet alle MyLaps transponders op alle MyLaps decoders. ERC Swalmen is in het bezit van de MyLaps RC3 decoder. Alleen de RC4 Hybrid Transponder (en een paar oudere modellen) werken hiermee samen. Het mooie is wel dat dit type transponder met (bijna) alle decoders samen werkt. De aanschaf van een RC4 Hybrid transponder is dan ook nooit een miskoop. De RC4 Hybrid transponder is te herkennen aan de 2 draden, dit in tegenstelling tot de 3-draads “normale” RC4 transponder.

MyLaps RC3 decoder

MyLaps RC4 Hybrid transponder

MyLaps transponder compatibility

interne competitie

Al jaren rijden de leden van ERC Swalmen een interne competitie.

  • Een competite duurt 20 weken, waarvan de best 15 meetellen voor de eindstand.
  • Op een competitieavond rijdt iedereen 3 heats, waarvan de best 2 geteld worden.
  • Een heat duurt 8 minuten (internationale regel van EFRA en IFMAR).
  • Na de 7e en 14e week is er een trainingsweek.
  • Na afloop van een hele competitie is er een prijsuitreiking, worden de nieuwe groepen vastgesteld aan de hand van de uitslag en wordt er een nieuwe baan gelegd. Er worden  een paar trainingsweken ingelast om de baan eigen te maken.
  • Gedurende de zomervakantie is er ook een paar weken competitievrij.

Rondentelling gebeurt helemaal automatisch met behulp van de MYLAPS tel installatie. Iedere rijder heeft een transponder in de auto (1.5 x 1.5cm). Zodra er over de tellus gereden wordt pikt de lus het signaal op en stuurt dit via de MYLAPS decoder naar de RCM ronde-tel software.

huidige competitie:
eerdere competities:
externe wedstrijden

Sommige rijders willen hun race skills ook wel eens met rijders van buiten de club meten. Ook hier zijn mogelijkheden genoeg voor. Vooral in Duitsland en Belgie, net over de landsgrens, zijn er legio wedstrijden waaraan deelgenomen kan worden. Belhalve het feit dat het racen op hoger niveau een leuke bezigheid is, is het kennismaken met personen met dezelfde passie ook een pluspunt.

Op de Europesche kampioenschappen heeft (een rijder van) ERC Swalmen ook wel  eens -niet onverdienstelijk- deelgenomen

De meeste rijders zijn echter tevreden met de rondjes op de donderdagavond.

vrije training bij TP Racing 1/12 arena

Ook in Swalmen, boven garage Jan Wuts, bevindt zich ook nog een 1/12 baan. Voor iedereen die buiten de donderdagavond nog wat extra rondjes wil draaien op een retestrakke baan met ETS wedstrijdtapijt. Zie onderstaande link voor openingstijden. Grote namen als Markus Mobers (D) en Europees- en ex-wereldkampioen Alexander Hagberg (S) hebben hier hun trainingsrondjes gedraaid.

vintage 1/12

Bij ERC Swalmen zijn er ook een paar rijders die actief proberen te zijn in het vintage 1/12 circuit, i.e. rijden met auto’s uit het verleden. Onder ons beter bekend onder de naam “aaje meuk”.

Zie fotoboeken voor een impressie:

Scroll to Top