body

Het zwaartepunt van een schaal 1/12 auto moet zo laag mogelijk liggen. Dat wil dus ook zeggen dat de body (ook wel kap genoemd) zo laag mogelijk moet zijn. Al onze bodies lijken dan ook op “Le Mans” auto’s. Modellen als Subaru Impreza, Porsche 911, Mini Cooper S of wat je favoriete auto mag zijn, zijn om te racen uit den boze en alleen leuk voor de show.

Een body koop je doorzichtig. Voordat de lak aanbracht wordt moeten de delen die doorzichtig moeten blijven, zoals de ramen, afgeplakt worden. Verven of spuiten doe je aan de binnenkant met een speciale, elastische verf. Eerst de donkere en vervolgens de lichtere kleuren. Tenslotte kun je je body, indien gewenst, nog op smaak brengen met reclamestickers.

Er wordt een speciaal type verf gebruikt om body mee te spuiten. Dit kan m.b.v. een spuitbus, maar sommigen willen een nog mooier resultaat en gebruiken een airbrush. Tamiya verf laat zich goed verwerken, maar ook merken als Pactra en Parma Fascolor worden gebruikt.  Probeer NIET een willekeurige lak te gebruiken die niet geschikt is voor polycarbonate bodies, verf zal niet goed hechten…

unpainted body

Montech M22

Protoform  AMR-12

Bittydesign Robox

Scroll to Top