Een wedstrijdavond

Elke donderdagavond wordt eerst met z'n allen de baan opgebouwd, d.w.z. de matten uitrollen en de aluminium schotels om de baan aan te geven op de plaats leggen. De tel-lus van de tel-installatie wordt onder de mat gelegd. Op sommige plaatsen moet de mat aan de vloer bevestigd worden met wat tape.

Ondanks dat er op een baan van 15 * 8 meter wordt gereden ligt de gemiddelde rondetijd rond de 6 seconden !! Zonder telcomputer is dit niet bij te houden. In 8 minuten tijd worden soms meer dan 80 rondjes gereden. Dit lukt natuurlijk alleen als je 8 minuten lang helemaal foutloos rijdt, maar dan ook heel hard!

Aan het einde van de interne competitie zijn er een paar weken rijden zonder wedstrijd. Dit voor als je eens iets nieuws wil proberen of je spullen weer helemaal wedstrijdklaar wil maken. Maar deze weken worden ook gebruikt om een nieuwe baan uit te leggen waar de volgende competitie op verreden gaat worden.

Tijdens een interne competitie is er na iedere 7 wedstrijdweken een avondje wedstrijdvrij voor wat vrije trainingen.

Aan het einde van de avond wordt de uitslag genoteerd en de baan wordt opgeruimd. Ook dit gebeurt gezamenlijk. Na afloop kan er nog iets gegeten worden en dan komen de “geweldigste” verhalen boven water. Ook dit heeft zo zijn charmes en hoort er inmiddels standaard bij.