Body

Body

Aston Martin

Het zwaartepunt van een schaal 1/12 auto moet zo laag mogelijk liggen. Dat wil dus ook zeggen dat de body (ook wel kap genoemd) zo laag mogelijk moet zijn. Al onze bodies lijken dan ook op Groep C Le Mans auto’s. Modellen als Subaru Impreza, Porsche 911, Mini Cooper S of wat je favoriete auto mag zijn, zijn om te racen uit den boze en alleen leuk voor de show.

Een body koop je doorzichtig. Voordat de lak aanbracht wordt moeten de delen die doorzichtig moeten blijven, zoals de ramen, afgeplakt worden. Verven of spuiten doe je aan de binnenkant met een speciale, elastische verf. Eerst de donkere en vervolgens de lichtere kleuren. Tenslotte kun je je body, indien gewenst, nog op smaak brengen met reclamestickers.

Er zijn verfsoorten verkrijgbaar op waterbasis, zoals Parma FasColor, en verfsoorten op thinnerbasis, zoals Pactra. Per body kan er maar 1 type verf gebruikt worden, dus of waterbasis of thinnerbasis.  De meeste merken verkopen potjes, voor gebruik met een airbrush (of kwast, niet aan te raden), en spuitbusjes verf. Let er wel op dat er speciale lak voor lexan/polycarbonate bodies gebruikt wordt. Veel andere types zullen afbladderen.