Baan Info

Iedere donderdagavond leggen we onze eigen baan uit. We gebruiken hiervoor zeer kortharig tapijt. Het tapijt moet wel kortharig zijn want onze auto’s liggen maar maximaal 4 mm boven de grond. De baan heeft een afmeting van 15 x 8 meter. 1 rijstrook is 2 meter breed. We markeren de baan d.m.v. kerbstones die we zelf gemaakt hebben van aluminium. De baan is hierdoor snel op- en af te bouwen als iedereen even meewerkt.

Voor het bijhouden van de rondes en tijden, gebruiken we een AMB-telinstallatie, tegenwoordig beter bekend onder de naam MyLaps. MyLaps maakt timing apparatuur voor veel soorten autosport, van klein, zoals bij ons, tot aan de Formule 1 aan toe.

Elke auto is voorzien van een zogenaamde transponder. Iedere transponder is uniek. Als een auto over de tellus rijdt zal de telinstallatie een seintje krijgen, om vervolgens per auto de rondetijden en totaal aantal rondjes bij te houden. Hierdoor kun je een perfecte competitie opzetten.

Een competitie duurt 20 weken. Van iedere rijder worden de beste 14 resultaten opgeteld. Uit die rangschikking die dan volgt worden de groepen voor de nieuwe competitie vastgesteld. Voordat de nieuwe competitie begint zijn er een aantal weken vrij trainen zodat er een nieuwe baan uitgelegd kan worden en iedereen een ettelijke rondjes kan maken om zijn wagen optimaal op de nieuwe baan af te stellen. Iedere competitie moet natuurlijk weer nieuw, leuk en snel zijn.