Algemeen

ERC Swalmen is een vereniging waarvan alle leden één passie delen: Het racen met modelauto's. En dan wel modelauto's schaal 1/12 die speciaal voor het rijden op indoor banen bedoeld zijn. De gedeelde passie is niet de enigste reden waarom ERC Swalmen al sinds 1981 een vereniging is met een constant ledenbestand. De lol in deze hobby is minstens net zo belangrijk.

De vaste clubavond is de donderdagavond, van 20:00 tot 23:00. Al te jeugdige leden zullen problemen hebben met deze tijden, maar leden vanaf ongeveer 16 jaar hebben we legio (gehad).
Veel verenigingen hebben hebben te kampen met inactieve leden. Bij ERC Swalmen is elke clubavond 80% van het ledenbestand aanwezig om te rijden. Ieder doet dit op zijn eigen niveau.

Naast een interne competitie wordt er ook wel eens een uitstapje naar een andere baan gemaakt, bijvoorbeeld naar Racing Arena Limburg in Sittard. Minimaal één maal per jaar wordt er ook nog een sociale activiteit georganiseerd. Een avondje uit (eten/drinken), karten of met Quads door de modder rijden zorgen ervoor dat de onderlinge band tussen de leden versterkt wordt.